Consumul de măsline ”explodează” pur și simplu pe timpul posturilor bisericești din România. Însă, în urma unor analize de laborator efectuate recent asupra soiurilor care se comercializează în România, veștile nu sunt deloc bune, ba chiar îngrijorătoare.
Conform specialiștilor, măslinele negre sunt colorate artificial cu ajutorul a doi stabilizatori de culoare – gluconatul feros si lactatul feros, care pot duce la îmbolnăvirea ficatului, a explicat un specialist care a participat la testarea de laborator, potrivit libertateapentrufemei.ro.
De asemenea, există câteva riscuri pentru inimă, dar mai ales pentru ficat, acumularea a prea mult fier putând duce la afecțiuni ireversibile hepatice. Iată ce indicatori trebui să cauți pe ambalajul de măsline și de care să te ferești: E579 – gluconatul feros și E585 – lactatul feros. Cu cât mai arătoase, cu atât mai ”tratate”. Nu vă mai feriți de măslinele cu aspect zbârcit. Acesta este cel mai bun indiciu că nu sunt tratate cu gluconat feros și cu lactat feros.