Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Părți ale alimentelor pe care le aruncăm, dar care sunt extrem de benefice și gustoase!

Părți ale alimentelor pe care le aruncăm, dar care sunt extrem de benefice și gustoase!

<1 minut de citit Publicat la 12:13 20 Iun 2014 Modificat la 12:13 20 Iun 2014
bucatar.jpg
De la cojile de banane la sâmburii de pepene galben, o mare parte din alimente, absolut consumabile și pline de nutrienți, este aruncată la gunoi.

Cojile de banane sunt bogate în serotonină — hormonul fericirii — și luteină, care ajută la protejarea ochilor de cataractă. Pentru a putea fi consumate, ele trebuie ținute câteva zile în apă. Apa se schimbă zilnic, până când rămâne curată. Apoi cojile se fierb și se face un piure care poate fi folosit la o prăjitură cu brânză. Semințele de pepene galben pot fi puse în salată, ca element crocant. Bine spălate, se prăjesc câteva minute în ulei, se sărează și se adaugă la salată.

Cojile de ceapă au importante virtuți antioxidante, așa încât, în loc să fie aruncate, pot fi puse în supe sau tocănițe, care vor căpăta astfel un plus de savoare. Trebuie însă scoase înainte ca mâncarea să fie pusă în farfurie.

×
x close