Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Până acum ți-ai băut greșit cafeaua. Ce trebuie să adaugi pentru a-i potența gustul

Până acum ți-ai băut greșit cafeaua. Ce trebuie să adaugi pentru a-i potența gustul

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 20:40 09 Oct 2017 Modificat la 20:40 09 Oct 2017
o_1bs13fh4kgfml6d1kbc1ojh19mt8.jpg
Foto: pixabay.com

Cafeaua cu sare se pare că este o idee bună. Oamenii de știință care îi cercetează beneficiile au descoperit că, în loc de zahăr, este mai bine să îi adăugăm un mic vârf de sare, pentru a-i potența aroma și pentru a-i echilibra gustul. Se pare că ionii de sodiu au acest efect asupra cafelei.

Pentru a-i potența aroma, studii ale cercetătorilor britanici îndeamnă la adaosul de sare. Mai ales dacă gustul este puternic, un vârf de sare o va ”îmblânzi”, potrivit doctorulzilei.ro.

Secretul este ca vârful de sare să fie mic, pentru că o cantitate prea mare va strica iremediabil gustul celei mai iubite băuturi de dimineață.
 

×
Etichete: cafea sare
x close