Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Otrava din farfurie. Ingredientul pe care în pui în orice mâncare, fără să ştii cât de toxic este

Otrava din farfurie. Ingredientul pe care în pui în orice mâncare, fără să ştii cât de toxic este

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 09:08 04 Apr 2017 Modificat la 09:08 04 Apr 2017
o_1bcrp77lk1nfi1kvq1ej91fa09rl8.jpg
Foto: pixabay.com

Bulionul cumpărat din magazine este mai toxic decât ne imaginăm. Cel puţin aşa arată un studiu recent realizat de APC România, potrivit Realitatea.net.

Conform studiului, în cadrul căruia s-au analizat 71 sortimente de tomate în conservă (bulion, pastă de tomate, roşii pasate, tomate decojite, roşii tăiate cuburi), 78% din bulionul şi pasta de tomate analizate trebuie retrase de la comercializare, deoarece este realizat din concentrat de tomate, de provenienţa necunoscută, diluat cu apă până la obţinerea tipului de bulion sau pastă de tomate dorită a fi comercializată.

În plus, 52% din tomatele în conservă conţin acid citric. E 330 – acid citric - este un compus organic, cristalin, fără culoare, care aparține clasei de acizi carboxidici și este folosit ca acidifiant. Poate provoca dureri abdominale și poate ataca smalțul dinților. Nu trebuie consumate alimente ce conțin acid citric de cei care au afecțiuni cardiovasculare sau renale, afecțiuni ale aparatului digestiv și diaree.

×
x close