Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Otrava din farfurie. Ce s-a găsit în alimentul pe care îl consumi aproape zilnic

Otrava din farfurie. Ce s-a găsit în alimentul pe care îl consumi aproape zilnic

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 18:44 19 Iul 2017 Modificat la 18:44 19 Iul 2017
o_1bldo9gms1obrapg8nl1ik7vhk8.jpg
Foto: pixabay.com

Asociația Pro Consumatori (fostă Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România – APC România) a analizat 32 de sortimente de brânză telemea de vacă comercializate pe piața din România, iar rezultatul a fost îngrijorător: unul din trei sortimente de brânză telemea conține clorură de calciu, potrivit Libertatea.ro.

Cea mai largă utilizare a clorurii de calciu vizează prevenirea formării gheții și îndepărtarea acesteia de pe șosele, astfel că peste jumătate din producția mondială de clorură de calciu se folosește în acest scop. De asemenea, clorura de calciu se mai folosește la curățarea piscinelor, sterilizarea animalelor.

Acumularea clorurii de calciu în organism (hipercalcemie) determină o serie de reacții, printre care: gust calcaros în gură, dureri de stomac, bufeuri, greață și vărsături, lipsa apetitului, sete extremă, dureri osoase, aritmie, pietre la rinichi, comă.

×
Etichete: branza
x close