Cafeaua face tot posibilul să ne ajute în viață: ne încarcă cu energie, îmbunătățește randamentul intelectual, accelerează producția de hormoni ai fericirii, stimulează metabolismul. În schimb, dacă o îndulcim cu ce nu trebuie, combinația devine un pericol pentru sănătate.
Este vorba miere. Pe cont propriu, mierea are și ea efecte-minune asupra sănătății, însă o combinație între cafea și miere nu este de dorit. În momentul în care torni mierea într-un lichid cu temperatura mai mare de 48 grade Celsius, aceasta își pierde toate „superputerile”, potrivit noizz.ro.
Enzimele și probioticele sunt distruse, cele din urmă fiind niște bacterii „bune” care ajută la digestie și la refacerea florei intestinale. În plus, atunci când e încălzită, fructoza din miere se degradează și conduce la apariția unui reactiv chimic numit hidroximetilfuraldehidă (HMF). Despre HMF s-a tot vorbit în ultimii ani, fiind catalogat drept substanță toxică, cancerigenă.