Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă O gătim des, dar puțini știu cum se fierbe corect fasolea. Te poți îmbolnăvi, dacă nu e pregătită cum trebuie

O gătim des, dar puțini știu cum se fierbe corect fasolea. Te poți îmbolnăvi, dacă nu e pregătită cum trebuie

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 09:34 11 Aug 2016 Modificat la 09:34 11 Aug 2016
fasole.jpg
Foto: pixabay.com

Mâncărurile pe bază de fasole se numără, cu siguranță, printre preferatele românilor. Fasolea este o legumă extrem de hrănitoare, dacă știm cum s-o preparăm. Ea conține și acid fitic, o substanță care inhibă absorbția mineralelor.

De regulă, atunci când decidem să gătim fasole, o lăsăm la înmuiat în apă călduță peste noapte, potrivit Viață și sănătate.ro.

Totuși, acest interval de timp nu este suficient pentru ca acidul fitic să fie eliminat. De aceea, fasolea se înmoaie în apă foarte caldă (temperatura ideală este 60 grade Celsius), al cărei rol este acela de a reduce conținutul de acid fitic și, în consecință, de a crește absorbția mineralelor.

Există studii care susțin că absorbția mineralelor din fasole în organism după ce cantitatea de acid fitic a fost redusă crește între 50 și 100%. Ideal este ca fasolea să stea la înmuiat aproximativ 18 ore. 

×
Etichete: fasole
x close