Dacă e România, atunci e salată de boeuf. Asta pe lângă sarmale, bineînțeles. Și cum vara e aproape gata, ne permitem un răsfăț, puțin mai greu de digerat, dar delicios. :)
Iată de ce aveți nevoie:
- 350 g cartofi
- 4 morcovi mari
- 300 g mazare
- 4 ouă
- 500 g de carne de vită sau pui
- 500 g gosoșari și castraveți murați
- muștar
Cartofii, morcovii și carnea se fierb. Apoi toate ingredientele trebuie fie taiate mărunt, fie date prin răzătoare.
Ca să fie mai simplu, folosiți un mixer pentru maioneza, pe care o preparați din două gălbenușuri crude și două fierte, la care se adaugă puțin muștar, să nu se taie.
Amestecați toate ingredientele, însă păstrați puțină maioneză pentru ornat. Puneți salata pe un platou, acoperiți-o cu un strat de maioneză și ornați totul cu gogoșar, ou, castravete sau morcov.