Mai toate fructele şi legumele din supermarketurile româneşti sunt aduse de pe meleaguri îndepărtate, mai ales în extrasezon, aşa că nu ne mai putem bucura de gustul autentic cu care am ne-am obişnuit. Însă, pe lângă gustul fad al acestora, trebuie să avem grijă şi la pesticidele care sălăşluiesc pe coaja lor, scrie csid.ro.
Dacă nu vrei să îndepărtezi coaja tuturor fructelor şi legumelor, există o metodă simplă prin care poţi scăpa de pesticide. Ai nevoie doar de apă şi oţet!
Amestecă nouă părţi de apă cu o parte de oţet, introdu fructul cu tot cu coajă în acest lichid şi lasă-l aşa pentru 15-20 de minute. Scoate apoi fructul din lichid şi freacă-l cu un burete curat (fără urme de detergent) sub jet de apă rece. Vei observa că pe coajă se formează o peliculă albă cu aspect cerat. Ei bine, această „pătură de cretă” de pe coaja fructelor şi legumelor reprezintă tocmai substanţele chimice nocive.