Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Strategie culinară de sărbători. Cum să evităm problemele digestive

Strategie culinară de sărbători. Cum să evităm problemele digestive

Chiar dacă masa de sărbători este plină ochi cu bunătăţi, trebuie să avem mare grijă, atrag atenţia medicii nutriţionişti. Asta şi din prisma kilogramelor care se acumulează uşor, dar şi a problemelor digestive.

masa revelion
Strategie culinară de sărbători. Cum să evităm problemele digestive Sursa foto: Pixabay
de Silvia Preda    |    31 Dec 2021   •   17:10

Astfel, ne trebuie o strategie pentru masa de revelion. Mulţi specialişti în domeniu spun că pe masa de revelion nu ar trebui să fie mai mult de cinci feluri de mâncare.

Expertul în boli metabolice și nutriție dr. Simona Carniciu ne spune că ar trebui să fim mai cumpătaţi, să alegem alimentele care sunt preferate versus toate alimentele pe care de obicei le aveam pe mesele de sărbători.

"În felul acesta mâncăm şi mai puţin, facem reducere la buget şi cel mai important lucru - nu mai aruncăm la fel de mult", a spus Simona Carniciu, vineri, la Antena 3.

"Trebuie să avem foarte mare grijă să nu combinăm foarte multe alimente, să mâncăm la câteva ore, să nu mâncăm mult", a adăugat ea.

Dacă avem grijă să asociem mâncarea cu puţin ghimbir, cu un suc de ananas care ajută la digestie nu mai e nevoie să apelăm la tot felul de suplimente care să ne facă viaţa mai uşoară după o masă abundentă.

"Stomacul este cel care poate să ne dea prima senzaţie de stare, de bine sau de rău, de aceea e important să fim cumpătaţi în ceea ce priveşte alimentaţia", a mai spus dr. Simona Carniciu.

×
Subiecte în articol: probleme digestive simona carniciu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close