Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Mare atenţie! De ce verdeţurile de primăvară ţinute la întuneric devin nocive

Mare atenţie! De ce verdeţurile de primăvară ţinute la întuneric devin nocive

S.T.
<1 minut de citit Publicat la 08:41 14 Mar 2017 Modificat la 08:41 14 Mar 2017
o_1bb5oop5u1jmpqo81lcb1ecq1sj58.jpg
Foto: pixabay.com

Salata, spanacul dar şi alte legume cu frunze ar trebui consumate cât mai repede, dacă nu, măcar păstraţi-le la lumina, nu la întuneric, scrie realitatea.net.

„Fără o sursă de lumină metabolismul plantei însăşi generează nitraţi şi atunci, veţi mânca nitraţi cu lingură. Aceştia blochează hemoglobina atunci când îi mâncăm, asta înseamnă că sângele nu mai poate transporta oxigen la celule, iar acestea mor. Neuronii sunt cei mai sensibili şi mor primii la lipsa de oxigen, dar foarte sensibile sunt şi celulele musculare, şi hepatocitele (celulele din ficat)”, susţine prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi.

×
x close