Mâncatul alimentelor încet şi liniştit are un efect benefic: după 20 de minute, riscul de colesterol ridicat scade chiar şi la obezi.
După mesele lungi de petrecere, există un obicei bun de păstrat: acela de a te linişti când mănânci.
Un nou studiu publicat în Journal of Translational Medicine confirmă că perioadele prelungite în care eşti la masă pot contribui la reducerea riscului de a dezvolta colesterol ridicat.
Mâncatul rapid dublează riscul de colesterol ridicat
Potrivit rezultatelor, după 20 de minute, riscul de colesterol ridicat scade chiar şi la obezi.
Cei mai mulți oameni sar peste micul dejun şi apoi iau prânzul rapid. Un studiu britanic arată că petrecem 39 de minute pe zi pentru toate cele trei mese ale zilei.
Doar prânzul, spun specialiştii, ar trebui să țină chiar și o oră
"O masă dacă e servită aşa cum trebuie, ne poate influenţa pozitiv psihic, emoţional şi poate creşte capacitatea noastră de concentrare", declară un psiholog britanic.