Supă cu gust de pui, fără pui. În schimb cu o garnitură lungă de coloranţi şi conservanţi. Asta cumpără românii grăbiţi, în căutare de o masă uşoară, din magazine. Mâncărurile la plic sunt ieftine şi gustoase şi provoacă dependenţă.
Însă preţul adevărat îl plătim abia mai târziu. La medic. Pentru că cine le consumă în exces se alege cu probleme de sănătate.
Supele la plic nu conţin legume sau carne, ci o sumedenie de E-uri.
Conţinutul compoziţiei din plic conţine substanţe periculoase pentru organism. Printre acestea se află şi glutamatul monosodic, numit de specialişti nicotina alimentelor. Asta pentru că dă gust mâncării, dar provoacă dependenţă.
Medicii atrag atenţia că mâncate în exces, supele la plic poate avea şi efecte ireversibile asupra sănătăţii.
Pe lângă aditivi, produsele instant conţin şi foartp multă sare, care, consumată în cantităţi mari provoacă probleme cu tensiunea arterială.