Dieta recomandată de Mihaela Bilic: ”Funcționează garantat la toată lumea”. Ce trebuie să mâncați dimineața, la prânz și seara
Publicat acum 20 ore si 19 minute
Roșia este un super-aliment care ar trebui mâncat cât mai des, de majoritatea oamenilor. Specialiștii numesc roșia "aliment funcțional", adică un aliment care face mai mult decât să furnizeze nutrienți de bază.
Ea previne boli cronice, dar oferă și alte beneficii pentru sănătate, ca urmare a fitochimicalelor cum ar fi licopenul. O roșie medie (aproximativ 123 grame) furnizează 22 de calorii, 0 grame de grăsimi, cinci grame de carbohidrați și un gram de proteine.
Iată câteva beneficii ale roșiilor pentru organism: previn cancerul, mențin pielea sănătoasă și oasele puternice, reglează tensiunea arterială, păstrează inima sănătoasă și previn bolile cardiovasculare și reglează zahărul în sânge.