Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Mănânci fasole verde sau galbenă? Care este, de fapt, mai sănătoasă

Mănânci fasole verde sau galbenă? Care este, de fapt, mai sănătoasă

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 15:32 24 Mai 2017 Modificat la 15:32 24 Mai 2017
o_1bgt710ks1b8a7u81gve1c3s19048.jpg
Foto: pixabay.com

Fasolea verde şi cea galbenă sunt înrudite, au un gust foarte asemănător, precum şi cantitatea de substanţe nutritive, însă este vorba de două plante diferite care fac parte din aceeaşi specie.

Culoarea galbenă a păstăilor vine de la flavonoidele (substanțe cu efecte antiinflamatoare și antioxidante) pe care le conține, iar culoarea verde – de la conținutul mare de clorofilă (care are o acțiune depurativă, antitoxică), potrivit Realitatea.net.

100 g de fasole păstăi are doar 24 kcal, iar combinaţia de celuloză, acid folic, magneziu şi potasiu micşorează riscul stopului cardiac.
 

×
Etichete: fasole
x close