Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Mănânci fasole verde sau galbenă? Care este, de fapt, mai sănătoasă

Mănânci fasole verde sau galbenă? Care este, de fapt, mai sănătoasă

o_1bgt710ks1b8a7u81gve1c3s19048.jpg
Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    24 Mai 2017   •   15:32

Fasolea verde şi cea galbenă sunt înrudite, au un gust foarte asemănător, precum şi cantitatea de substanţe nutritive, însă este vorba de două plante diferite care fac parte din aceeaşi specie.

Culoarea galbenă a păstăilor vine de la flavonoidele (substanțe cu efecte antiinflamatoare și antioxidante) pe care le conține, iar culoarea verde – de la conținutul mare de clorofilă (care are o acțiune depurativă, antitoxică), potrivit Realitatea.net.

100 g de fasole păstăi are doar 24 kcal, iar combinaţia de celuloză, acid folic, magneziu şi potasiu micşorează riscul stopului cardiac.
 

×
Subiecte în articol: fasole
Citește mai multe din Viață sănătoasă
» Vezi toate știrile din Viață sănătoasă
Cele mai noi știri
Parteneri
x close