Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Mămăligă toponită. Rețeta delicioasă

Mămăligă toponită. Rețeta delicioasă

<1 minut de citit Publicat la 16:12 04 Sep 2015 Modificat la 16:12 04 Sep 2015
mamalina-toponita.jpg
foto: sfatulparintilor.ro
Se pregăteşte din mălai (făină de porumb), fiert în apă cu sare, brânză (de vacă sau de oaie), jumări (păstrate de la tăiatul porcului), cârnaţi prăjiţi, unsoare (untură). Se face o mămăligă fiartă bine (se pune de la început mai multă apă), după următorul ritual:

se pune apa cu sare la fiert, se adaugă făina, se lasă să fiarbă 10 minute, se face cu mestecătoarea (melesteul, făcăleţul, sucitorul) o gaură la mijlocul făinii care încă n-a fiert, se mai lasă 10-15 minute, se crapă în cruce cu mestecătoarea, se lasă iar la fiert 25 de minute şi abia atunci începe a se amesteca bine, învârtind cu melesteul pe marginea ceaunului, până când nu mai rămân cocoloaşe.

Mai multe, pe voceatransilvaniei.ro.

×
Etichete: retete
x close