![canicula a ucis deja 6 oameni in romania un tanar de 32 de ani printre victime avertismentul canicula a ucis deja 6 oameni in romania un tanar de 32 de ani printre victime avertismentul](https://www.antena3.ro/thumbs/landscape/2024/07/17/canicula-a-ucis-deja-6-oameni-in-romania-un-tanar-de-32-de-ani-printre-victime-avertismentul-913125.jpg)
Ați mâncat vreodată ceva atât de bun în oraș, încât a trebuit să aveți rețeta preparatului? Dacă ați avut noroc și ați obținut-o sau ați ghicit din plating cam ce conținea, mai mult ca sigur v-ați grăbit să o replicați acasă. Doar că… parcă nu avea același gust. Oare unde ați greșit? Nicăieri!
Bucătarul a omis să vă dezvăluie ceva – condimentele. Pe lângă sare și piper (nelipsitele ingrediente din bucătărie), rozmarinul, busuiocul, tarhonul, oregano și altele dau un gust aparte mâncării.
Din vorbă-n vorbă sau chiar de la școală, bucătarii au descoperit alchimia condimentelor – cine se potrivește cu cine, în ce măsură și în ce condiții. Din fericire, secretele mai ies la iveală – așa am aflat cum să asezonez carnea albă, la ce preparate italienești merge busuiocul și la care, oregano.
Cum #faptelebune nu au loc numai în decembrie, m-am gândit să împărtășesc aceste mici trucuri cu voi la ceas de primăvară:
Citeşte întreaga listă cu sugestii pe blogul Elei Crăciun!