Ați mâncat vreodată ceva atât de bun în oraș, încât a trebuit să aveți rețeta preparatului? Dacă ați avut noroc și ați obținut-o sau ați ghicit din plating cam ce conținea, mai mult ca sigur v-ați grăbit să o replicați acasă. Doar că…
parcă nu avea același gust. Oare unde ați greșit? Nicăieri!Bucătarul a omis să vă dezvăluie ceva – condimentele. Pe lângă sare și piper (nelipsitele ingrediente din bucătărie),
rozmarinul, busuiocul, tarhonul, oregano și altele dau un gust aparte mâncării.Din vorbă-n vorbă sau chiar de la școală, bucătarii au descoperit alchimia condimentelor – cine se potrivește cu cine, în ce măsură și în ce condiții. Din fericire, secretele mai ies la iveală
– așa am aflat cum să asezonez carnea albă, la ce preparate italienești merge busuiocul și la care, oregano.Cum
#faptelebune nu au loc numai în decembrie, m-am gândit să împărtășesc aceste
mici trucuri cu voi la ceas de primăvară:
Citeşte întreaga listă cu sugestii pe blogul Elei Crăciun!