Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Gustos, FĂRĂ sare: Ghidul condimentelor potrivite pentru mese delicioase

Gustos, FĂRĂ sare: Ghidul condimentelor potrivite pentru mese delicioase

<1 minut de citit Publicat la 17:44 17 Iun 2015 Modificat la 17:44 17 Iun 2015
ela.jpg
Ați mâncat vreodată ceva atât de bun în oraș, încât a trebuit să aveți rețeta preparatului? Dacă ați avut noroc și ați obținut-o sau ați ghicit din plating cam ce conținea, mai mult ca sigur v-ați grăbit să o replicați acasă. Doar că… parcă nu avea același gust. Oare unde ați greșit? Nicăieri!

Bucătarul a omis să vă dezvăluie ceva – condimentele. Pe lângă sare și piper (nelipsitele ingrediente din bucătărie), rozmarinul, busuiocul, tarhonul, oregano și altele dau un gust aparte mâncării.

Din vorbă-n vorbă sau chiar de la școală, bucătarii au descoperit alchimia condimentelor – cine se potrivește cu cine, în ce măsură  și în ce condiții. Din fericire, secretele mai ies la iveală – așa am aflat cum să asezonez carnea albă, la ce preparate italienești  merge busuiocul și la care, oregano.

Cum #faptelebune nu au loc numai în decembrie, m-am gândit să împărtășesc aceste mici trucuri cu voi la ceas de primăvară:

Citeşte întreaga listă cu sugestii pe blogul Elei Crăciun!


×
Etichete: condimente
x close