Nu toata lumea stie regulile esentiale, care de cele mai multe ori insotesc manualul de utilizare al frigiderului, motiv pentru care mancarea se strica sau te poate imbolnavi grav. Este foarte important sa intelegi ca cea mai rece zona a unui frigider este raftul cel mai de jos. Daca frigiderul are si congelator, atunci cea mai rece zona este cea aflata sub congelator, scrie
caplimpede.ro.
6. Nu pune carnea cruda pe rafturile superioare!Carnea trebuie sa fie impachetata si asezata pe raftul cel mai de jos, in zona cea mai rece a frigiderului. Nu asezati niciodata carnea cruda pe unul dintre rafturile superioare, deoarece poate sa curga suc pe alimentele aflate pe rafturile de sub ea. Carnea cruda se pastreaza intotdeauna separate de cea prelucrata termic. Acest lucru este deosebit de important daca inainte de servire nu veti mai incalzi carnea prelucrata deja termic.
5. Nu pune resturile de mancare gatita pe rafturile de sus!Alimentele care trebuie depozitate pe raftul cel mai de jos sunt pestele, salatele cu dressing, resturi de mancare gatita si resturi de deserturi, mai ales daca au frisca.
4. Nu puneti la temperaturi foarte scazute maionezele, lactatele conservele si sticlele deschise!Printre alimentele care pot fi pastrate pe rafturi mai putin reci sau pe usa se afla produse lactate cum sunt branza si untul, ouale, conservele si sticlele deschise, dressingurile pentru salata si maionezele.
3. Nu mai impacheta legumele si fructele!Salata si legumele se pastreaza in sertarul pentru legume. Ele nu trebuie impachetate, pentru ca aerul sa poata circula si ele sa nu se strice prea repede. Daca ati cumparat salata intr-un ambalaj de folie, trebuie sa il deschideti, pentru ca aerul sa ajunga la salata.
2. Nu mai puneti bananele in frigider!Fructele nu se mai coc la frigider, dar fructele coapte pot sa fie depozitate in sertarul de legume, pentru a nu continua procesul de coacere, respectiv pentru a nu ajunge sa se strice fructele. O exceptie: bananele tin mai mult la temperatura camerei decat la frigider, unde se coc mai repede.
1. Nu puneti preparate fierbinti in frigider!Preparatele fierbinti se lasa sa se raceasca rapid, la temperatura camerei; apoi se acopera si se asaza la frigider. Frigiderele moderne echilibreaza rapid aportul brusc de caldura.