Pentru ca efectele benefice ale cafelei să fie păstrate, trebuie să evităm anumite obiceiuri legate de depozitarea sau prepararea ei, potrivit doctorulzilei.ro.
1. Cumpărăm cafea măcinată. Experţii în chimie alimentară spun că aceasta conţine mai mulţi radicali liberi care pot contribui la apariţia stresului oxidativ şi a diferitelor inflamaţii în organism.
2. Păstrăm cafeaua în ambalajul original după deschidere. Cafeaua trebuie depozitată în recipiente în care să nu pătrundă aerul.
3. Bem cafea prea de dimineaţă. Specialiştii recomandă ca ceaşca de cafea să fie băută la 10-12 dimineaţa, când scade nivelul de cortizol şi simţim nevoia de un plus de energie.
4. Bem prea multă cafea. Excesele nu sunt recomandate niciodată.
5. Punem prea mult zahăr în cafea. Băutura nu trebuie transformată într-un desert.
6. Bem din aceeaşi cafea o zi întreagă. Cu cât este lăsată mai mult în ceaşcă, aciditatea cafelei creşte, putând duce la apariţia arsurilor gastrice şi a indigestiei.