Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Greșeala pe care o faci când tai pepenele. Te poate băga în spital

Greșeala pe care o faci când tai pepenele. Te poate băga în spital

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 16:11 18 Iun 2017 Modificat la 16:11 18 Iun 2017
o_1bitl5c021e0p1maf1ia2qr4hs0a.jpg
Foto: pixabay.com

Pepenele, atât cel galben, cât şi cel roşu au un aport extraordinar pentru sănătate, însă neatenţia noastră poate transforma fructul din aliat în adevărat duşman, potrivit divahair.ro.

Trebuie să ţinem cont că pepenii cresc în câmp, ceea ce îi infestează cu tot felul de dăunători, nocivi pentru sănătatea ta. Mai mult, până ce ajung în plasa de cumpărături, fructele sunt atinse de mai multe persoane. De aici până la infecţii cu E.coli, Salmonella şi chiar hepatita A nu mai este decât un pas. 

Ce să faci pentru a contracara acest risc? Să speli pepenele. Experţii recomandă să nu cureţi pepenele sub jet puternic de apă, deoarece acesta poate să determine răspândirea bacteriilor la suprafaţa sa. Lasă apa să curgă încet şi foloseşte o perie din peri vegetali, pentru a te asigura că atingi şi orificiile din coaja pepenelui, care adăpostesc tot felul de dăunători. Clăteşte cu apă rece, apoi şterge pepenele cu un prosop de hârtie. 
 

×
x close