Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Greşeala pe care o face toată lumea când prepară mujdei. Nu mai pune acest ingredient

Greşeala pe care o face toată lumea când prepară mujdei. Nu mai pune acest ingredient

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 14:01 09 Apr 2017 Modificat la 14:01 09 Apr 2017
o_1bd95tob9pf818831pcmmasqhb8.jpg
Foto: pixabay.com

Usturoiul este un aliment care nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră. Are foarte multe proprietăți și este un remediu-minune în nenumărate boli. În mod tradițional, oamenii de la țară nu pun sare în deliciosul mujdei, iar potrivit inginerului chimist Ștefan Manea, nu e recomandat să punem sare peste usturoi sau peste ceapă, conform Realitatea.net.

”În usturoi există două substanțe, aliina și alinoza, despărțite de o membrană fină. Când pisezi usturoiul în intenția de a face un mujdei, cunoscut pentru savoarea pe care o da mâncărurilor, membrana de care vorbeam se sparge, cele două substanțe interacționează și formează alicina. Ei bine, această alicina este fenomenală! Ea protejează de o sumedenie de boli, și, recent s-a descoperit că și de cancer (...). 

Dar pentru că alicina să fie binefăcătoare pentru corp, nu trebuie să pui sare în mujdeiul de usturoi, pentru că i se distrug pe loc și ireversibil enzimele și, în loc să ne fie de ajutor, substanța formată atacă un alt grup de enzime din organismul nostru”, spune specialistul. 

×
Etichete: usturoi sare
x close