<1 minut de cititPublicat la 13:04 04 Aug 2014Modificat la 13:04 04 Aug 2014
Sursa foto: Pixabay
Se pare ca, mult mai multe femei se lupta cu kilogramele in plus si speriate de faptul ca nu reusesc sa ajunga la greutatea pe care si-ar dori-o, sunt tentate sa renunte la o serie de alimente, mai cu seama la grasimi.
Si cum obezitatea este un factor de risc pentru numeroase boli, dintre care diabetul, bolile cardiace, cancerul, litiaza biliara, sindromul de apnee în somn si osteoartroza, aceasta decizie pare sa fie deosebit de corecta si plauzibila.
Ceea ce nu prea se stie insa, este faptul ca nu toate grasimile sunt daunatoare, motiv pentru care ar trebui sa se faca diferentele de rigoare.
Grasimile monosaturate se gasesc in mod natural in uleiuri de plantecum ar fi cele extrase din masline, arahide, nuci, avocado, fiind in general in stare lichida la temperatura camerei. Uleiul mononesaturat este considerat a fi cel mai indicat ulei pentru gatit, datorita punctului sau inalt de oxidare, care nu ii permite sa se transforme in ulei hidrogenat