Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Gheorghe Mencinicopschi spulberă mai multe mituri despre alimentaţie. Câte ouă putem mânca pe zi

Gheorghe Mencinicopschi spulberă mai multe mituri despre alimentaţie. Câte ouă putem mânca pe zi

S.T.
<1 minut de citit Publicat la 23:45 03 Dec 2019 Modificat la 23:45 03 Dec 2019
o_1dr6rj8hsum7gt5no11p8h1kaob.jpg

Profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi susține că adevărata ştiinţă a nutriţiei arată că mesele noastre trebuie să fie foarte bogate în grăsimi de origine animală.

„Este o dietă care astăzi se cunoaşte sub denumirea de dietă ketogenică, adică în care grăsimile ar trebui să fie de peste 50% din alimentele pe care le consumăm. Dintre grăsimile vegetale sunt recomandate uleiul de măsline extravirgin, dar neapărat presat la rece, precum şi uleiul de cocos, care are nişte acizi graşi buni.

La micul dejun, de exemplu, cel mai indicat a se mânca sunt ouăle, deşi acestea sunt cumva intrate în dizgraţie. Sunt foarte mulţi care spun să nu se consume mai mult de un ou sau două pe săptămână. Părerea mea este că se pot mânca şi cinci ouă pe zi, e adevărat în prima parte a zilei şi pregătite sănătos – adică fierte sau prăjite în grăsime de porc sau în unt cu 99,7% grăsime.

(...). Ficatul gras şi colesterolul alimentar nu au nicio legătură cu boala cardiovasculară şi cu boala cerebovasculară. Problema sunt carbohidraţii care în ficat se transformă în trigliceride şi fac ficatul gras”, a menţionat dr. Mencinicopschi, potrivit VIVA.

Citiți și:

Otrăvirea lentă a omenirii. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, despre alimentele care ne îmbolnăvesc

×
x close