Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Gemeni identici salvați printr-o intervenție cu laser efectuată în uterul mamei, la Regina Maria

Gemeni identici salvați printr-o intervenție cu laser efectuată în uterul mamei, la Regina Maria

foto.png
05 Dec 2014   •   14:41

Viața a doi frați, gemeni identici, aflați încă în uterul mamei, s-a dovedit a fi în pericol atunci când ecografia de umărire a sarcinii din săptămâna 20 a arătat că sufereau de o condiție rară numită „sindrom transfuzor-transfuzat”, în care se produce transferul de sânge de la un făt la celălalt prin intermediul placentei comune. Un astfel de diagnostic este devastator pentru părinți. Netratată, afecțiunea poate fi fatală pentru unul sau ambii copii sau poate avea consecințe severe, cum ar fi paralizia cerebrală.

Singura șansă ca cei doi băieței să supraviețuiască a fost o intervenție fetală minim-invazivă cu laser  care a fost efectuată de Dr. Hadi Rahimian, medic primar obstetrică-ginecologie, supraspecializat în medicină materno-fetală, unul dintre puținii medici din țară care efectuează operații intrauterine.

Procedura de fotocoagulare cu  laser a anastomozelor placentare a fost efectuată cu succes pentru prima oară în România la Spitalul Băneasa.

Află mai multe detalii pe www.ReginaMaria.ro.


×
Subiecte în articol: regina maria
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close