Acest fruct este adesea ignorat, dar el poate ajuta la întărirea sistemului imunitar și la evitarea bolilor.
De asemenea, pe lângă aceste beneficii, fructul este o sursă importantă de fibre, care ajută organismul să digere mai bine alimentele, determinând astfel o funcționare mai bună a sistemului digestiv.
Fructul kaki se găsește și în România, însă nu multă lume obișnuiește să-l consume. O pungă cu patru bucăți costă 5 lei și se găsește în majoritatea supermarketurilor.
”Cu acest fruct delicios de iarnă, nu judeca o carte după coperta ei. Pare extrem de asemănător cu o roșie, dar pulpa sa interioară portocalie, asemănătoare mango-ului este plină de proprietăți care stimulează sistemul imunitar.
Într-un kaki de 168 de grame, veți avea 15% din valoarea zilnică de vitamina A și 14% din valoarea zilnică de vitamina C. Împreună cu cantități generoase de vitamina E, K, B6 și potasiu – esențiale pentru menținerea unui sistem imunitar puternic. În plus, există doar 0,3 g de grăsime per porție, fiind, astfel, extrem de sănătos în dieta ta”, susține nutriționistul Abigail Roberts, citat de Mirror.