Anumite combinații ameliorează durerea de gât. Există totuși și câteva contraindicații de care trebuie să țineți cont.
Gargara cu oțet de mere: dizolvă o lingură de oțet de mere într-un pahar cu apă căldă. Folosește acest amestec pentru a face gargară de mai multe ori pe zi. Aciditatea oțetului, precum și proprietățile antibacteriene ale acestuia, vor calma durerile în gât și vor combate infecția care le-a declanșat.
Soluție pe baza de oțet de mere și scorțișoară: prepară un soi de sirop din 1 linguriță de oțet de mere, 1 linguriță de scorțișoară, 1 linguriță de miere, 1 linguriță de zeamă de lămâie și 1 cana de apă călduță.
Amestecă bine toate ingredientele și bea acest sirop cu înghițituri mici. Repetă operațiunea de 2-3 ori pe zi. Proprietățile antiinflamatoare și antibacteriene ale scorțișoarei, precum și cele ale oțetului de mere, combat durerea în gât, precum și cauzele acesteia.
Remediu pe bază de oțet de mere și miere: prepară un amestec din 2 linguri de oțet de mere, 2 linguri de miere și 1 pahar de apa călduță. Bea acest amestec zilnic pentru a combate durerile în gât.
Contraindicații
Oțetul de mere este foarte acid, de aceea ar trebui să fie folosit numai sub formă diluată.
Dacă suferi de boală de reflux gastroesofagian, nu consuma cantități mari de oțet de mere, pentru a preveni creșterea acidității la stomac, dar și simptomele asociate cu aciditatea crescută.