Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă FLOAREA-DE-COLȚ. De la minune a cosmeticii, la plantă protejată prin lege

FLOAREA-DE-COLȚ. De la minune a cosmeticii, la plantă protejată prin lege

o_1c7pmi0p378f7rr110d17s04jh8.jpg
Sursa foto: Pixabay
05 Mar 2018   •   07:45

FLOAREA-DE-COLȚ este o binecunoscută floare montană, care preferă zonele stâncoase aflate între 1.800 și 3.000 de metri altitudine. Este non-toxică și a fost folosită de-a lungul timpului în medicina naturistă, ca remediu pentru bolile abdominale și respiratorii. 

Floarea de colţ este într-adevăr o specie ocrotită, însă numai dacă vorbim despre planta spontană, care creşte sălbatic pe crestele munţilor. Dacă planta provine însă din culturi organice controlate, este însămânţată şi cultivată, lucrurile stau cu totul altfel şi asta ne permite să valorificăm beneficiile acestei plante minunate fără să îi afectăm existenţa.

Astfel, atunci când este cultivată, FLOAREA DE COLȚ este folosită inclusiv în produsele FARMECExtractul bio de floare de colţ, certificat ECOCERT Franţa, nu provine de la plante spontane, ci din culturi organice, din Alpii Elveţieni.

Extractul bio de floare de colţ folosit în produsele Gerovital Plant, produs de DSM/Alpaflor, provine de la plante obţinute din culturi pe care Alpaflor le-a dezvoltat împreună cu ferme montane din Alpi care au peste 20 de ani de experienţă în cultivarea de plante organice, printre care şi floarea de colţ. Fabrica Alpaflor se află în Vouvry, regiunea Valais, din Elveţia, în apropierea culturilor.

Cultivarea plantei nu este simplă. Floarea de colţ creşte la altitudini mari, de 1000-1500 m, nu înfloreşte în primul an, iar câmpurile cu floare de colţ se culeg numai din anul al doilea, până în al partulea an de cultură, recoltarea realizându-se manual.
 
Avantajul culturilor organice este faptul că plantele sunt atent supravegheate şi li se asigură puritatea, de la cultivarea seminţelor, până la obţinerea extractelor. Floarea de colţ este cultivată fără a fi folosite ierbicide, pesticide sau fertilizatori minerali.

De ce floare de colţ?!

Puţină lume ştie că floarea de colţ este un excelent ingredient cosmetic. Rezistenţa pe care o arată în faţa radiaţiilor UV, a presiunii atmosferice scăzute, a umidităţii şi temperaturilor extreme face ca această floare să protejeze pielea la fel cum se protejează singură. Efectele pozitive asupra pielii sunt numeroase: efect anti-aging şi antioxidant, protecţie împotriva radiaţiilor UV, regenerare pentru pielea stresată, sensibilă şi ridată.

FLOAREA-DE-COLȚ (Edelweiss) este vedeta celui mai recent Google Doodle, fiind omagiată în data de 5 martie pe pagina motorului de căutare. 

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close