Fie că ne place sau nu, pragul cabinetului medical tot trebuie să îl trecem. Şi asta pentru că este important ca, anual, să faci un set de analize complet sau câteva investigaţii, scrie Ela Crăciun, într-o postare pe
blogul personal.
Iată câteva dintre principalele analize sugerate de Dr. Dan Cernescu, enumerate în postarea pe blog a Elei Crăciun:Electrocardiogramele - monitorizează activitatea cardiacă; astfel, pot fi prevenite afecţiunile care conduc la infarct sau alte afecţiuni grave.
Ecografia abdomeno-pelvină – ne ajută să aflăm în ce stare este ficatul şi colecistul, splina, rinichi, apendic, ovare. Starea de sănătate poate fi foarte gravă când patologicul nu mai este între valorile normale.
Tensiunea arterială
Hemoleucograma – analiza care identifică anemia, infecţiile, alergiile: “Nu este un secret că acei oameni care suferă de anemie sunt în mare pericol. De la anemie se pot trage o serie de alte afecţiuni grave şi foarte grave. Acestea pot fi pevenite şi chiar tratate dacă se cunosc din timp.”
Glicemia ridicată este un pericol pentru pacient de a suferi de diabet zaharat.
Sumarul de urină poate descoperi infecţii ale căilor urinare, diabetul zaharat şi insuficienţa renală.
Ionograma cuprinde dozarea ionilor pozitivi- sodiu, potasiu, calciu, magneziu și negativi -clor, bicarbonați, proteine, fosfați, sulfați, acizi organici.Ionograma urinară şi cea sangvina se fac de cele mai multe ori împreună, deoarece se stabileşte starea funcției renale și suprarenale.
Citeşte articolul complet pe www.elacraciun.ro