Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Dr. Mihaela Bilic, adevărul nespus până acum despre carnea de porc. Ce nu știu românii

Dr. Mihaela Bilic, adevărul nespus până acum despre carnea de porc. Ce nu știu românii

M.Z.
1 minut de citit Publicat la 11:51 07 Dec 2017 Modificat la 11:51 07 Dec 2017
o_1c0o61qva6cmj9r1m47ks414qu8.jpg
Foto: www.facebook.com/ Mihaela Bilic

Medicul Mihaela Bilic ne asigură că putem mânca liniştiţi carne de porc, sarmale, piftie, chiar şi câteva feliuţe de slăninuţă, atât timp cât suntem cumpătaţi. Ea desfiinţează miturile legate de carnea de porc, spunând că nu există niciun argument pentru care aceasta nu ar trebui inclusă în alimentaţia copiilor. 

Potrivit nutriționistului, carnea de porc este preferabilă celei de vită, chiar și la vârste foarte mici. ”Am auzit medici care spun că la diversificare trebuie să-i dai copilului carne de curcan şi de vită. Dar porcul, de ce nu? Ce are carnea de porc? Vă spun eu, nu există niciun argument contra cărnii de porc. Ba, dimpotrivă: grăsimea de porc este mai puţin saturată şi mai sănătoasă decât cea de vită.

Porcul nu este un animal rumegător, ci monogastric, fiind 94% compatibil cu omul. Cum digeră un copil carnea de porc nu o va digera pe cea de vită. Important este să alegi o bucată slabă de porc”, spune dr. Mihaela Bilic, potrivit adevarul.ro.

”Ani întregi nu am pus la îndoială calitatea cărnii de porc. Ne-am trezit acum să spunem, vai de mine, porc nu, dar de fapt nu ştim de ce. Este un fel de prejudecată. În cărţile de nutriţie, porcul e lăudat”, spune medicul. 
 

×
x close