Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Diferenţa care îţi poate salva viaţa. Eşti trist sau suferi de depresie?

Diferenţa care îţi poate salva viaţa. Eşti trist sau suferi de depresie?

O.P.
1 minut de citit Publicat la 13:08 30 Sep 2014 Modificat la 13:08 30 Sep 2014
depression-e463a655307ccad3f1e741b74f3193f81620b2c1-s6-c30.jpg
In timp ce tristetea poate fi alungata cu o iesire in oras, un film bun sau o vorba frumoasa, depresia necesita ajutor psihologic.

Aceasta necesitate in tratamentul depresiei rezida in faptul ca este o boala psihica ce se manifesta prin mai multe simptome decat cele caracteristice unei stari de nefericire. Persoanele ce prezinta o depresie clinica descopera ca sentimentele intunecate nu pot fi explicate prin termeni logici.

Totodata, ceea ce ajuta in mod normal la alungarea tristetii nu are niciun efect asupra depresiei, ba dimpotriva. Sfaturile de la prietenii bine intentionati sau de la familie produc de multe ori frustrare. tocmai pentru ca nu sunt aplicabile.

Comparativ cu tristetea, depresia poate dura saptamani, luni si in anumite cazuri chiar ani intregi.


Persoanele triste chiar daca se simt rau continua sa faca fata vietii. Un individ depresiv, insa, se simte extrem de neajutorat si coplesit de problemele si de sentimentele pe care le traieste. Ba mai mult, depresivul manifesta o lipsa de interes fata de activitatile zilnice pe o perioada de cel putin doua saptamani, potrivit conditiilor folosite de specialisti in diagnosticarea depresiei.


Aceste schimbari agraveaze buna functionare in viata de zi cu zi.

O stare depresiva ce survine in urma consumului de alcool, de droguri sau de medicamente prescrise pentru alte boli, nu constituie o tulburare depresiva majora.

Iata principalele simptome asociate tulburarilor depresive, prezenta a 5 dintre ele fiind suficiente pentru un medic specialist sa puna diagnosticul de depresie.

Citeste continuarea pe Lyla.ro

×
x close