Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă DIETA de primăvară. Acestea sunt regulile de bază în dieta de primăvară

DIETA de primăvară. Acestea sunt regulile de bază în dieta de primăvară

S.T.
<1 minut de citit Publicat la 18:45 04 Apr 2019 Modificat la 18:45 04 Apr 2019
o_1d7kgcam63fv13ag1kc2f1rl018.jpg
Foto: pixabay.com

DIETĂ. Dieta de primăvară înseamna un plus de energie, sănătate şi frumuseţe.

Iată regulile de bază în dieta de primăvară.

► Evita sarea. In felul acesta elimini apa din tesuturi.
► Evita zaharul. Inlocuieste zaharul cu miere.
► Consuma alimente care au gust amar. Sustin bila si ficatul. Asta inseamna secara, alac, andive, anghinare.
► Evita alimentele acre. Ramane pe lista doar  sucul de lamaie si otetul natural din vin fermentat sau otetul de mere.
► Consuma legume si fructe bogate in fier. Asta inseamna cura de urzici, papadie, arpagic, salata si patrunjel.
► Cuvatul cheie in dieta de primavara este “fier“. Ideale sunt: fasolea neagra, lintea, mazarea si spanacul. Sunt bune si cele congelate.
► Sunt binevenite si fructele uscate: stafide, caise, smochine si curmale. Seria este completata de nuci, migdale si alune, dar si seminte de in, seminte de dovleac si de floarea soarelui. Toate trebuie consumate crude in cantitati mici, dar in fiecare zi.

Sursa: femeia.ro

×
x close