DIETĂ. Dieta de primăvară înseamna un plus de energie, sănătate şi frumuseţe.
Iată regulile de bază în dieta de primăvară.
► Evita sarea. In felul acesta elimini apa din tesuturi.
► Evita zaharul. Inlocuieste zaharul cu miere.
► Consuma alimente care au gust amar. Sustin bila si ficatul. Asta inseamna secara, alac, andive, anghinare.
► Evita alimentele acre. Ramane pe lista doar sucul de lamaie si otetul natural din vin fermentat sau otetul de mere.
► Consuma legume si fructe bogate in fier. Asta inseamna cura de urzici, papadie, arpagic, salata si patrunjel.
► Cuvatul cheie in dieta de primavara este “fier“. Ideale sunt: fasolea neagra, lintea, mazarea si spanacul. Sunt bune si cele congelate.
► Sunt binevenite si fructele uscate: stafide, caise, smochine si curmale. Seria este completata de nuci, migdale si alune, dar si seminte de in, seminte de dovleac si de floarea soarelui. Toate trebuie consumate crude in cantitati mici, dar in fiecare zi.
Sursa: femeia.ro