Ana Aslan a fost iubită şi apreciată nu doar pentru reuşitele sale profesionale, care au marcat lumea medicinei, ci şi graţie personalităţii sale. O adevărată doamnă, a cărui prezenţă impunea respect şi stârnea admiraţia tuturor. Mereu atentă la felul în care arată, Ana Aslan, a învins bătrâneţea datorită principiilor sale sănătoase de viaţă, care ar trebuie să fie un model pentru mulţi dintre noi.
Celebrul medic a trăit aproape 92 de ani, iar longevitatea s-a datorat nu doar genelor moştenite, ci şi unei diete echilibrate, un rezultat al faptului că Ana Aslan conştientizase încă de acum câteva zeci de ani că suntem ceea ce mâncăm.
Regimul alimentar adoptat de Ana Aslan în anii ’60 este extrem de apreciat şi în secolul 21.
Ana Aslan era obişnuită să mănânce corect şi sănătos, la ore fixe. Medic fiind, a adus această bună cuviinţă a hrănirii şi în dieta pacienţilor săi. Totul trebuia să fie cât mai natural, trebuiau evitate alimentele din conservă. Alimentaţia era menită să aducă în mod natural ceea ce are nevoie organismul. Fără substanţe inutile. Multe legume, multe fructe şi, bineînţeles, multă mişcare. Aceasta e dieta Anei Aslan, scrie antenasatelor.ro.