Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Descoperirea care face lumină în comportamentul bărbaţilor. De ce s-au purtat aşa până acum

Descoperirea care face lumină în comportamentul bărbaţilor. De ce s-au purtat aşa până acum

O.P.
1 minut de citit Publicat la 08:29 16 Dec 2014 Modificat la 08:29 16 Dec 2014
imageResize.jpg
Bărbații cu un nivel crescut de testosteron apreciază mai mult decât ceilalți mâncarea condimentată, susține un grup de specialiști francezi înr-un studiu intitulat 'Some like it hot' care va fi publicat în revista științifică 'Physiology and Behavior', informează sâmbătă AFP.

Cercetarea s-a efectuat sub forma unei sesiuni de degustare de alimente, la Grenoble, oraș din sud-estul Franței, la care au luat parte 114 bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 44 de ani.

După ce li s-au prelevat probe de salivă pentru măsurarea nivelului de testosteron, participanții au fost invitați să noteze, pe o scară de la 1 la 4, gustul produselor condimentate și sărate. Câteva minute după aceea, li s-au oferit o farfurie cu piure precum și 50 de doze de sos picant Tabasco și 80 de doze de sare. Bărbații au adăugat cele două ingrediente după bunul plac și apoi au caracterizat felul de mâncare, descriindu-l drept sărat, picant, făinos, cremos ș.a.m.d.

Analizarea acestor date a pus în evidență existența unei legături între nivelul de testosteron și numărul dozelor de piper folosite, lucru care nu a fost valabil în privința sării. Totodată, s-a observat o relație între niv

×
x close