Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă De ce să NU speli niciodată carnea de pui crudă

De ce să NU speli niciodată carnea de pui crudă

<1 minut de citit Publicat la 09:21 04 Sep 2016 Modificat la 09:21 04 Sep 2016
raw-chicken-drumsticks-1456933.jpg
Foto:Annie Andre/freeimages.com

Agentia pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie trage un semnal de alarmă asupra felului în care este gătita carnea de pui. Ei au descoperit că 44% dintre oameni fac o greșeala care îi pot îmbolnavi grav, scriu jurnaliștii de la foodstory.stirileprotv.ro.

Ceea ce îi alarmează pe experții în nutritie este obiceiul oamenilor de a clăti carnea crudă de pui. Acest obicei, spun ei, nu face altceva decat să împrăștie în bucatarie o bacterie numită Campylobacter, care se gaseste in carnea cruda de pasare, in laptele nepasteurizat și în apa netratată.

Bacteria se împrăștie cu usurinta prin bucatarie, pe haine si pe echipamentele de gatit. Odata ajunsă în corp, această bacterie cauzeaza dureri abdominale și chiar voma, iar în cazuri mai grave poate duce la boli autoimune și leziuni grave ale nervilor.

 

×
x close