Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă De ce nu este bine să mâncăm salată de roşii cu castraveţi. Până acum nu s-au ştiut motivele

De ce nu este bine să mâncăm salată de roşii cu castraveţi. Până acum nu s-au ştiut motivele

o_1bhc117rdn2pcvq1e14q1e1r7h8.jpg
Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    30 Mai 2017   •   09:36

Salată cu roşii şi castraveţi este nelipsită de pe mesele noastre în zilele de vară, însă specialişti susţin că cele două legume nu ar trebui asociate la aceeaşi masă, din mai multe motive, potrivit Realitatea.net.

1. Castraveţii sunt alimente alcaline, iar roşiile - acidifiante. Când le combinăm se formează săruri, care precipită şi nu pot fi digerate.
2. Castraveţii conţin ascorbinază - o enzima care distruge vitamina C. Este cunoscut faptul că roşiile sunt foarte bogate în vitamina C, aşa că atunci când consumăm cele două alimente, organismul n-o va putea absorbi, deci salată devine inutilă.
3. Castraveţii combinaţi cu roşiile formează gaze în intestin, deoarece acestea au un proces diferit de digerare.
4. Îngreunează funcţionarea normală a ficatului.
 

×
Subiecte în articol: rosii castraveti salata
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close