Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă De ce nu e bine să speli carnea de pui înainte de a găti

De ce nu e bine să speli carnea de pui înainte de a găti

<1 minut de citit Publicat la 12:57 28 Sep 2015 Modificat la 12:57 28 Sep 2015
pui_article-main-image.jpg
Spălăm carnea înainte de preparare, pentru că vrem să o curățăm de impurități și bacterii, nu? Ei bine, în cele mai multe cazuri reușim doar să le împrăștiem peste tot, pe brațe, haine, chiuvetă, pereți. Bacteriile, precum campylobacter sunt de vină pentru intocațiile alimentare, scrie ziarulring.ro.

în unele cazuri fatale. Ca de obicei, spălatul fructelor, al legumelor și cărnurilor este necesar pentru menținerea sănătății. Însă, în cazul puiului, care are pe suprafața sa bacterii de tipul campylobacter, riscul de îmbolnăvire este unul foarte mare. Cercetătorii britanici recomandă să eviți să speli carnea. Campylobacter se poate răspândi cu ușurință și este nevoie de doar câteva bacterii pentru a se produce îmbolnăvirea.

Mai multe, pe ziarulring.ro.

×
Etichete: carne de pui mancare
x close