Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă De ce nu e bine să mănânci pâine prăjită la dietă

De ce nu e bine să mănânci pâine prăjită la dietă

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 13:27 08 Mar 2017 Modificat la 13:27 08 Mar 2017
o_1bamqmian1ss413sd1aas10vc1mbg8.jpg
Sursa foto: Pixabay

Pâinea prăjită nu este bună, atunci când vine vorba de dietă, așa cum mulți dintre noi suntem tentați să credem. Explicația este simplă: prin prăjire, pâinea sporeşte procentele de carbohidraţi fiindcă se evaporă apa, potrivit Jurnalul.ro.

Pâinea are numeroase calorii, dar ea prezintă şi un atu, eliberează lent caloriile, iar carbohidraţii se asimilează în ore mai multe. 

Cea mai de evitat este pâinea albă, mai bine mănânci pâine neagră, cu boabe de grâu fără cojire. Pâinea cu tărâţe, cu fibre nedigerabile este recomandată pentru reglarea tranzitului intestinal.

×
Etichete: pâine
x close