Ridichea neagră este o legumă excelentă pentru sănătate, nu are grăsimi, ingredientele ei sunt foarte valoroase pentru că vindecă multe afecțiuni și boli, iar gustul este minunat.
Mai mult decat atat, ridichea neagra contine multa vitamina C (aproape trei sferturi din cantitatea zilnica recomandata), care, dupa cum se stie, are un rol important in prevenirea racelii, fiind unul din cei mai puternici antioxidanti si ajutand la intarirea imunitatii organismului. Prin cantitatea de fibre (contine doar 24 kcal la 100 g) si deci, contribuie la detoxificare si ajuta la scaderea colesterolului.
Beneficiile acestei legume pentru sanatate:
- Radacina de ridiche neagra contine apa, vitamine (A, B si C), fibre, tocoferol, minerale (zinc, fier, calciu, sodiu), proteine, rofanol, substante sulfuroase si altele.
- Areproprietati diuretice, ajuta la buna functionare a stomacului si a tractului digestiv, previne formarea pietrelor la rinichi prin faptul ca ii curata de toxine.
- Prin continutul de rafanol, minerale si vitamine, areefect bactericid, antialergic si astfel ajuta in tratamentul dispepsiei, bronsitei, alergiei, tusei convulsive, astmului, afectiunilor pulmonare. Raceala poate fi prevenita si vindecata cu suc de ridiche neagra deoarece contine vitamina C si zinc, iar si prin vitamina A este consolidat sistemul imunitar.
- Ridichea neagra are proprietati sedative pentru sistemul nervos, poate combate anemia, oboseala, bolile de nervi, iar prin substantele sulfuroase din compozitia ei ajuta la normalizarea poftei de mancare.
- Este unantibiotic natural, combate viermii intestinali, vindeca ranile, curata ficatul si organismul de toxine.
- Cei care sunt predispusi la boli ale sistemului osos sau sufera de demineralizare osoasa, lombosciatica, spondiloza, trebuie sa introduca in alimentatie si ridichea neagra deoarece ea este un bun remediu avand un continut important de sodiu, minerale si vitamine.
- Aceasta leguma este o sursa devitamina B2 de aceea ajuta la metabolizarea proteinelor, scaderea glicemiei, in procesul de oxigenare al celulelor si combatere a toxinelor din organism. Vitamina B2 este importanta si in procesul de crestere la copii, are efect bun asupra vederii, unghiilor, parului, pielii, cailor respiratorii si sistemului de reproducere.