Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă De ce e bine să mâncăm iarna alimente negre

De ce e bine să mâncăm iarna alimente negre

S.T.
<1 minut de citit Publicat la 00:00 25 Sep 2018 Modificat la 00:00 25 Sep 2018
o_1co6m2e9m1i7g19ns13cd175jvpq8.jpg
Foto: pixabay.com

Culoarea face diferenţa în farfurie! Alimentele negre, precum ciocolata amăruie, trufele, fasolea neagră sau afinele sunt pline de antioxidanţi esenţiali în sezonul rece.

Fructele negre de pădure conţin polifenoli, adică o categorie de antioxidanţi care reglează metabolismul şi stimulează imunitatea.

Şi orezul negru, considerat cel mai sănătos sortiment, este bogat în proteine şi fibre şi are mai mulţi antioxidanţi chiar şi decât afinele. Iar strugurii negri conţin resveratrol, substanţă care protejează inima şi previne îmbătrânirea.

Sursa: observator.tv

×
Etichete: alimente imunitate
x close