Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă De ce e bine să mâncăm iarna alimente negre

De ce e bine să mâncăm iarna alimente negre

o_1co6m2e9m1i7g19ns13cd175jvpq8.jpg
Foto: pixabay.com
de S.T.    |    25 Sep 2018   •   00:00

Culoarea face diferenţa în farfurie! Alimentele negre, precum ciocolata amăruie, trufele, fasolea neagră sau afinele sunt pline de antioxidanţi esenţiali în sezonul rece.

Fructele negre de pădure conţin polifenoli, adică o categorie de antioxidanţi care reglează metabolismul şi stimulează imunitatea.

Şi orezul negru, considerat cel mai sănătos sortiment, este bogat în proteine şi fibre şi are mai mulţi antioxidanţi chiar şi decât afinele. Iar strugurii negri conţin resveratrol, substanţă care protejează inima şi previne îmbătrânirea.

Sursa: observator.tv

×
Subiecte în articol: alimente imunitate
Citește mai multe din Viață sănătoasă
» Vezi toate știrile din Viață sănătoasă
Cele mai noi știri
Parteneri
x close