Oricine e predispus la răceală și, cu atât mai mult, copiii
Weekend-ul trecut a fost de neuitat pentru copiii mei, Alesia și Alex pentru că s-au zbenguit prin zăpada de munte, ore în șir. Aproape că nu au mai vrut să intre în casă.
Mărturisesc că am trăit momentul cu un pic de spaimă pentru că Alesia a avut de curând un episod prelungit de răceală (tuse și mucozități), iar vremea rece și umedă ar fi putut crea recidivă, în ceea ce o privește. Dar grija mea nu s-a materializat, din fericire. De altfel, se știe, iarna este anotimpul preferat al copiilor: zăpada, frig, fulare, mănuși, oamenii de zăpadă, săniuș, skiuri, chiote, toate sunt motive de bucurie și răsfăț pentru copii și nu numai.
Medicii ne atrag atenția, însă, că sezonul rece abundă de răceli și de gripe. Oricine e predispus la răceala și cu atât mai mult, copiii.
Rinofaringitele fac anticameră la medic. Frica de complicații generate de temperatură sau de suprainfecție anulează experiența anterioară, când, poate, am trecut ușor peste răceală sau gripă, și în aceste condiții, antibioticele pot fi prescrise relativ ușor, în pofida faptului că această afecțiune este virală, nu bacteriană.
Cu alte cuvinte, cum tratăm corect răcelile sau virozele copiilor noștri? Răspunsul vine de la un medic pediatru și ORL-ist excepțional, dr. Miorița Toader, doctor în științe medicale.
Continuarea pe elacraciun.ro