Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cum se prepară corect cafeaua? Așa trebuie s-o bei, ca să-și facă efectul

Cum se prepară corect cafeaua? Așa trebuie s-o bei, ca să-și facă efectul

M.Z.
1 minut de citit Publicat la 13:59 14 Aug 2016 Modificat la 13:59 14 Aug 2016
cafea.jpg
Foto: pixabay.com

Ce poate fi mai plăcut decât să îţi începi ziua cu o cafea bună, fierbinte, aromată? Cafeaua poate fi un adevărat medicament, ne energizează şi ne creşte puterea de concentrare. Efectele ei depind însă de modul în care o bei, potrivit Showbizreport.ro.

1. Dacă o consumi la prima oră, alege un espresso sau o cafea la filtru, tare. O să te revigoreze şi o să îţi dea energia de care ai nevoie. Cafeaua dulce, cu lapte şi mult zahăr, nu este recomandată.
2. Cafeaua deschidratează! Aşa că e bine să o bei împreună cu un pahar cu apă.
3. Încearcă să nu combini cafeaua cu ţigările şi băutura. Dacă nu ştiai, efectele pozitive ale cofeinei sunt anihilate de substanţele nocive din tutun şi de alcool.
4. Cafeaua se bea tot timpul înaintea mesei, pentru că, dacă o combini cu alimentele, îngreunează digestia.
5. Evită cafeaua la ibric. Cafeaua preparată în stil turcesc nu este cea mai sănătoasă şi ar trebui evitată în special de persoanele cu probleme digestive.
6. Dacă ţii dietă, evită să bei cafeaua cu zahăr
7. Bea cafeaua cu moderaţie. Încearcă să nu depăşeşti mai mult de trei căni pe zi, mai ales dacă ai probleme cardiace sau digestive.
8. O cafea preparată corect nu lasă să se vadă apa pe care o conţine. 
9. Este doar un mit că acea cafea solubilă ar fi nesănătoasă. 
10. O cafea bună este cea care conţine, în medie, două linguriţe de cafea.
 

×
Etichete: cafea
x close