Folosirea aerului condiționat poate deveni periculoasă pentru starea ta de sănătate. Iată câteva metode alternative care te vor ajuta să scapi de căldura din casă, fără să folosești aerul condiționat:
1. Izolarea locuintei in timpul zilei
O prima masura utila in mentinerea unui climat placut in casa este izolarea locuintei pe timpul zilei, astfel incat aerul cald de afara sa nu poata patrunda in interior. In acest sens, este necesara inchiderea ferestrelor si acoperirea lor cu draperii si jaluzele pentru blocarea razelor de soare, care creeaza un efect de sera atunci cand penetreaza geamul si reflecta lumina.
Este importanta acoperirea prioritara a ferestrelor dintre Sud si Vest, pana la lasarea serii. Odata ce temperaturile de afara scad dupa asfintit, geamurile se pot deschide larg, pentru aerisirea interiorului pe timp de noapte.
2. Asezarea ghivecelor de plante in dreptul ferestrelor
O alta cale excelenta de racorire a casei pe vreme caniculara este asezarea plantelor in dreptul ferestrelor insorite, in special arbusti de apartament inalti, care absorb o buna parte din energia solara. Plantele au si rolul de a purifica aerul din interior, oxigenandu-l si eliminand substantele chimice nocive din compozitia acestuia.
3. Reflectarea caldurii in exterior
O alta cale de a mentine o temperatura optima in locuinta este montarea de folii reflectorizante speciale, care impiedica razele de soare sa ajunga in interior, reflectandu-le in afara.
Citește continuarea pe sfatulmedicului.ro.