Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cum să gătești cartofii, ca să te ajute să slăbești

Cum să gătești cartofii, ca să te ajute să slăbești

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 13:47 12 Ian 2018 Modificat la 13:47 12 Ian 2018
o_1c3l32ckf1qev13vllm3blc1u0s8.jpg
Foto: pixabay.com

„Cartofii îngrașă” este una dintre cele mai răspândite idei legate de nutriție. Problema cu ei a apărut poate pentru că bucătăria modernă a împământenit numai obiceiuri nesănătoase în ceea ce-i privește. 

Explicația am aflat-o de la profesorul Mencinicopschi, și anume: cartofii conțin mult amidon care nu este digerat de aceleași enzime și în aceleași condiții de PH ca proteinele de origine animală. Deci, în primul rând, nu trebuie mâncați ca garnitură pentru carne, potrivit andreeasava.ro.

A doua este combinarea cu pâinea și cu alte produse făinoase, inclusiv paste. A treia greșeală enormă este să-i mănânci prăjiți în ulei. Dacă, însă, știi cum să-i mănânci, cartofii nu numai că nu te îngrașă, dar chiar te ajută să slăbești. Singurele combinații corecte pentru cartof sunt cu legume: fierte, gratinate, salate.
 

×
x close