Nu e atât de ușor precum ți-ai putea închipui. Salata perfectă necesită anumite ingrediente, în proporții diferite, multă dragoste desigur și un apetit ridicat pentru legume proaspete, scrie Ela Craciun pe blogul personal.
Dacă ai încercat să faci de câteva ori Caesar sau Tuna dar nu ți-a ieșit ca la restaurant, înseamnă că nu ai ținut cont de câteva reguli de aur:
1. Ce NU trebuie să lipsească dintr-o salată: legume, dressing, gustări crocante (nuci, crutoane, semințe), proteine (opțional carne/brânză) și topping extra (ierburi, fructe, etc)
2. Alege legumele cu grijă – frunze de salată verde sau baby spinach pentru salate ușoare; rucola și alte legume un pic amărui pentru dressing-uri serioase sau varză pentru salate marinate. Dovleceii sau vinetele la grill dau un gust afumat salatei, așa că ai grijă când mergi pe varianta asta. Cele murate dau un gust puternic salatei deci ar trebui folosite în cantități mici, alături de legumele proaspete.
Continuarea pe ElaCraciun.ro.