Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cum putem încetini procesul de îmbătrânire: ”Genetica înseamnă doar 20-30% din proces”

Cum putem încetini procesul de îmbătrânire: ”Genetica înseamnă doar 20-30% din proces”

femeie batrana oglinda
Cum putem încetini procesul de îmbătrânire. Foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    23 Oct 2024   •   18:00

Prima zi de conferințe a celui mai mare eveniment despre longevitate din țara noastră ne-a arătat care sunt metodele revoluționare și tratamentele potrivite pentru a avea o viață lungă și sănătoasă. Lideri de opinie, experți și pasionați din domeniul biotehnologiei, nutriției, fitness-ului și sănătății integrative au participat la Longevity Expo Forum Fest, un eveniment internațional organizat de revista Longevity și Antena 3 CNN. 

Îmbătrânirea se tratează sau se previne? Aceasta a fost tema conferințelor desfășurate în prima zi a celui mai așteptat eveniment despre inovație și cercetare în domeniul longevității. Specialiștii de top, atât din țara noastră, cât și din străinătate, ne-au dezvăluit și ne-au demonstrat că putem încetini procesul de îmbătrânire și că vârsta nu este decât o cifră. 

”Optimizăm sănătatea, optimizăm longevitatea țintind procesele de îmbătrânire, pentru a găsi o soluție și pentru a extinde durata de viață”, a explicat dr. Andrea Maier, director Centru Longevitate Singapore.  

Putem însă preveni procesul de îmbătrânire dacă adoptăm un stil de viață sănătos și dacă mergem periodic la consult. 

”Genetica înseamnă 20-30%, restul va fi stilul nostru de viață. Longevitate înseamnă, de fapt, să prevenim apariția bolilor cronice”, a explicat și dr. Mihaela Hâncu, medic generalist.

Pe lângă mișcare, extrem de importantă este și sănătatea pielii, iar produsele de îngrijire pot face minuni, ne transmit specialiștii. 

”Îngrijirea coreană este cunoscută foarte bine ca ca o cultură care are la bază ingrediente naturale. Ei, practic, folosesc ingrediente naturale dovedite în acest moment pentru proprietățile lor antiinflamatorii, regenerative. Trebuie să știm care sunt particularitățile tenului nostru și trebuie să înțelegem că în momentul în care prevenția se face la o vârstă tânără, fragedă, cum spun eu, de exemplu, la 25 de ani, deja trebuie să folosim produse antirid”, este de părere și Camelia Cucu, CEO al unei mari companii de cosmetice. 

O altă tehnică eficientă care ne poate salva chiar și de cele mai grave probleme de sănătate este ozonoterapia. 

”Ozonoterapia este o metodă terapeutică care este validată de trecerea timpului. Este destul de veche. În prezent beneficiem de dezvoltarea tehnologică, astfel încât generatoarele pe care le folosim ne duc într-o zonă de conform și de siguranță sporită și față de pacient și față de noi. Este o terapie care se adresează aproape tuturor”, susține medicul Mihai Băican.

Și cum stresul este inamicul longevității, extrem de importantă este și relaxarea, iar la noi în țară există locuri care ne pot reda echilibru interior.

”Am adus aici o mică parte din SPA-ul nostru tocmai pentru a le demonstra oamenilor ce înseamnă cu adevărat relaxarea și bunăstarea. Cred că complexitatea serviciilor pe care noi le oferim au făcut diferența, dar în același timp cred că și pasiunea și cumva, noi ne-am dăruit în locul acela, inima noastră, chiar am pus suflet”, a explicat și Adina Merișanu, director de marketing la un centru SPA. 

×
Parteneri
x close