Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Modul în care gătim orezul ne pune în pericol sănătatea. Uite ce ai greșit

Modul în care gătim orezul ne pune în pericol sănătatea. Uite ce ai greșit

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 22:49 08 Feb 2017 Modificat la 22:49 08 Feb 2017
o_1b8fnlsef13vk1v7omfj1igpkal8.jpg
Foto: pixabay.com

Modul în care pregătim orezul ne pune în pericol sănătatea - este avertismentul oamenilor de știință care susțin că pe orez există urme de arsenic, o substanță toxică, prezentă din cauza îngrășămintelor chimice și a pesticidelor care s-au impregnat în sol de zeci de ani, potrivit Libertatea.ro

Expunerea la aceste toxine ar putea provoca boli de inimă, diabet sau chiar cancer. Putem evita toate acestea printr-o modalitate simplă: lăsați orezul la macerat într-o oală cu apă și astfel sunt înlăturate urmele de arsenic.

Cum pregătim orezul corect:
1. Cântăriți orezul cu ajutorul unei căni
2. Lăsați-l la macerat în apă peste noapte
3. Spălați și clătiți bine orezul, puneți-l în oală, iar cantitatea de apă trebuie să fie de cinci ori mai mare decât cea de orez
4. După ce a fiert, dați focul la minimum și acoperiți oala cu un capac
5. Gătiți astfel orezul timp de 10-15 minute, iar după ce apa a scăzut complet, vânturați orezul cu ajutorul unei furculițe.

×
Etichete: orez
x close