Modul în care pregătim orezul ne pune în pericol sănătatea - este avertismentul oamenilor de știință care susțin că pe orez există urme de arsenic, o substanță toxică, prezentă din cauza îngrășămintelor chimice și a pesticidelor care s-au impregnat în sol de zeci de ani, potrivit Libertatea.ro.
Expunerea la aceste toxine ar putea provoca boli de inimă, diabet sau chiar cancer. Putem evita toate acestea printr-o modalitate simplă: lăsați orezul la macerat într-o oală cu apă și astfel sunt înlăturate urmele de arsenic.
Cum pregătim orezul corect:
1. Cântăriți orezul cu ajutorul unei căni
2. Lăsați-l la macerat în apă peste noapte
3. Spălați și clătiți bine orezul, puneți-l în oală, iar cantitatea de apă trebuie să fie de cinci ori mai mare decât cea de orez
4. După ce a fiert, dați focul la minimum și acoperiți oala cu un capac
5. Gătiți astfel orezul timp de 10-15 minute, iar după ce apa a scăzut complet, vânturați orezul cu ajutorul unei furculițe.