Cum să păcălești creierul ca să mănânci mai puțin? Ei bine, se poate și e chiar ușor. O nouă știință, gastrofizica, te ajută în acest sens. Experții explică pas cu pas ce ai de făcut, scrie libertateapentrufemei.ro.
Experiența mâncatului și a băutului este influențată de mai mulți factori decât ne putem da noi seama, susțin gastrofizicienii. De la greutatea furculiței sau a farfuriei până la muzica pe care o asculți în timpul mesei, există o legătură cu cantitatea de mâncare pe care o ingerăm.
Nu ignorați niciodată culoarea farfuriei, atunci când vă așezați la masă. Gastrofizicienii recomandă utilizarea farfuriilor albe complet, fără vreo pată de culoare. Acest lucru se recomandă mai ales în cazul dulciurilor. Cercetătorii susțin că o farfurie albă lasă senzația că dulciurile sunt mai dulci decât sunt de fapt. Așa că, atunci pregătiți dulciuri de casă, puneți în compoziție cu 10-15% mai puțin zahăr.
Atunci când vreți să mai reduceți consumul de sare, recomandarea gastrofizicienilor este să folosiți farfurii roșii. Culoarea roșie este cea universal valabilă pentru a semnifica ”stop” și acest lucru influențează creierul. Un studiu efectuat la celebra universitate Oxford a evidențiat că oamenii mănâncă jumătae din snacksurile sărate din farfuria roșie decât cei care au fost serviți în farfurie albă.