Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Mare atenție! Cum îți otrăvești mâncarea fără să-ți dai seama

Mare atenție! Cum îți otrăvești mâncarea fără să-ți dai seama

S.T.
<1 minut de citit Publicat la 14:52 03 Ian 2017 Modificat la 14:52 03 Ian 2017
o_1b5i64muq1ma8crj1um01tgl8nd8.jpg
Foto: flickr.com/ Ralf Smallkaa

De fiecare dată când cumpăraţi caserole de plastic, verificaţi codul de reciclare de pe ambalaj.

Dacă observaţi cifra 3 sau 7, atunci acea caserolă sigur nu trebuie să ajungă în frigider cu alimente. Îți otrăvești mâncarea fără să-ți dai seama!

Caserolele periculoase sunt de două tipuri: cele din PVC (numărul 3) şi cele care conţin BPA sau Bisfenol A (numărul 7).

PVC-ul are în compoziţie DEHA, un produs chimic folosit pentru a face plasticul mai flexibil, dar care este nociv sănătăţii.

Studiile au arătat că poate afecta ficatul şi chiar cauza cancer.

×
Etichete: mancare cancer
x close