Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cum recunoști ouăle care nu sunt proaspete

Cum recunoști ouăle care nu sunt proaspete

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 18:28 09 Noi 2016 Modificat la 18:28 09 Noi 2016
oua.jpg
Foto: pixabay.com

Un ou care nu mai este foarte proaspăt nu mai este bun de consumat. Iată cum îți dai seama de calitatea unui ou în funcție de culoarea gălbenușului.

Specialiștii au ajuns la concluzia că acea culoare galbenă a gălbenușului este determinată de numărul de carotenoizi pe care îi conține. Astfel, cu cât este mai colorat gălbenușul de ou, cu atât este mai mare și sănătoasă compoziția de nutrienți sănătoși pentru organism, potrivit Libertateapentrufemei.ro.

Culoarea gălbenușului de ou este direct legată de modul în care găina respectivă a fost hrănită. Dacă oul are gălbenușul galben pal, atunci găina a fost hrănită exclusiv cu grăunțe, cereale. Dacă oul are gălbenușul portocaliu sau tinde spre această culoare, găina s-a hrănit cu porumb, ierburi, insecte.

Iarna, gălbenușul poate deveni mai pal la culoare datorită cantității mai mici pe care o primesc găinile în acest sezon. Dar, în cele mai multe din cazuri, culoarea pală indică o calitate inferioară a oului și o dietă proastă a găinilor.

×
Etichete: oua
x close