Poate că nu ştiai, dar sunt popoare care nici nu îşi imaginează viaţa fără ceapă, cum este cazul indienilor, care o includ în foarte multe preparate din bucătăria tradiţională. Mai mult decât mirosul şi gustul specifice, aceasta este şi extrem de hrănitoare şi prezintă o serie de beneficii pentru sănătate, scrie
ziarulring.ro.
Menţine inima sănătoasă Ceapa este bogată în compuși ai sulfului, cum ar fi thiosulphinates, thiosulphonates, mono-, di- și tri-sulfuri care ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge. Antioxidanții din ea reduc stresul oxidativ asupra celulelor şi previn oxidarea colesterolului și formarea plăcii. Ajută la controlul diabetului zaharat Pe lângă compuşii sulfului, leguma conţine flavonoizi, cum ar fi quercetin, care au efect hipoglicemiant. Un studiu publicat în revista Environmental Health Insights arată că pacienţii cu diabet zaharat de tip 2, care au consumat ceapă regulat, au înregistrat o scădere a nivelului glucozei în sânge.
Mai multe, pe
ziarulring.ro.